Raceverslag 20 April 2019 - Assen

 

Kwalificatie 1 :

De dag werd deze keer gelijk al gestart met een kwalificatie en dus moest Joey gelijk aan de slag. In deze kwalificatie zagen we al snel dat

er iets niet klopte aan de minibike van Joey. De tijden die gereden werden waren een stuk langzamer dan de dag ervoor.

De snelste tijd die gereden werd was een 1.04.471. Dit was ruim een seconde langzamer dan de dag ervoor en dus moest papa aan de slag om allles klaar te maken voor de 2de kwalificatie.

Aangekomen in de tent werd al snel duidelijk dat papa de koppeling niet goed had terug gezet bij het aanpassen van de koppeling.

Dus snel alles goed gezet en de minibike was klaar voor kwalificatie 2.

 

Kwalificatie 2 :

In deze kwalificatie zagen we al snel dat de snelheid er weer terug in zat en bij het juiste moment terug op de baan komend, kon hij zelfs de jongens voor hem

goed bij houden en zelfs het gat mooi dichtrijden.

Met een trots gevoel stond ik als baanpost achterop het circuit om eventuele gecrashte rijders weer op weg te helpen. Ik durfde niet te kijken wat voor tijden er warden gereden,

maar ik had er goede hoop op.

Bij terugkomst in de pits werd er angstvallig op de laptimer gekeken en tot mijn verbazing had Joey er gewoon een 1.02.356 uit geperst. Een mooie 6de tijd.

 

Race 1 :

Joey mocht starten vanaf de 6de startplek en bij het uitgaan van de lichten kwam hij niet helemaal lekker van zijn plek. Dit resulteerde dat hij als laatste de eerste bocht uitkwam en dus een behoorlijke inhaalrace moest beginnen. Helaas verloor hij de aansluiting en komt op de 7de plek over de finish.

Joey was zeer teleurgesteld, maar papa en mama waren zeer tevreden. De redden hiervoor was dat hij toch zijn snelste tijd weer had verbeterd naar een 1.02.168.

 

Race 2 :

Er werden nog wat kleine aanpassingen gedaan aan de minibike i.o.m onze monteur Tom en vol goede moed werd de race gestart.

De start was wederom een beetje moeizaam en er werden een paar plaatsen verloren. De race kende verder weinig problemen,maar Joey lukte het niet meer aan te haken bij de jongens voor hem. De race werd gefinisht als 7de met een mooie snelste tijd van 1.02.689.

 

Terugkijkend op deze dag kunnen we alleen maar trots zijn op Joey en de tijden die hij heeft neergezet. Bijna allemaal in de 1.02.

 

Hierbij willen we nogmaals iedereen bedanken voor de mooie woorden aan Joey over zijn progressie op de baan. Dat heeft hem goed gedaan.

De eerst volgende wedstrijd is op 10 Mei te Berghem.

 

Team Wessels

 • Joey | Biker

  Dit ben ik

 • Ruben | Broertje

  Dit is mijn broertje

 • Leo | Papa

  Dit is mijn vader

 • Gaby | Mama

  Dit is mijn moeder

 • 1

Onze sponsoren

image

Ketting Opperwerken

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
image

Klusbedrijf Rien Schillemans

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
image

Geuze Transport

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
 • 1
 • 2