Raceverslag 7 September 2019 - Berghem

Voor deze wedstrijd werd het blok opgeknapt om zo onze 2 wedstrijden van dit seizoen nog te kunnen rijden en dan eens te kijken voor het nieuwe seizoen wat de optie zijn.

Graag willen we hiervoor Maarten bedanken. Je bent voor ons een grote steun en zorgt ervoor dat we de juiste weg bewandelen met Joey.

 

Zaterdag 7 September :

Zon, regen, zon, regen of toch niet..... gek werden we ervan en dit zou zorgen voor heel wat spektakel op de baan bij verschillende klassen

 

Q1 :

Zodra we dachten dat Q1 geheel droog zou verlopen werden we toch blij verrast met regen tijdens de kwalificatie van de junioren A. Door deze regenval sloeg de stress toe op het paddock en moesten

de slicks worden vervangen door regenwielen. Net voor de start stonden we klaar en konden we in deze kwalificatie een P4 rijden met een 45.056 sec. op de klok.

Q2 :

In deze kwalificatie stonden we op de slicks en ging het gelijk een stuk sneller. Joey kon mooie constante tijden rijden en klokte een snelste ronde van 41.439 sec. De rijders op P3 tot P6 stonden binnen een 1,5 sec. van elkaar en dit beloofde een mooie strijd te worden in de races. Joey mocht starten vanaf P5.

Race 1 :

De start van deze race begon met een jump start van Joey en dit zou hem uiteindelijk 10 seconden straf opleveren na de race wat erg jammer was.

De race was wederom super spannend door de strijd tussen Joey en wederom Dean van Zeeland. Na menigmaal geprobeerd te hebben Dean uit te remmen, lukte Joey het dan eindelijk een paar ronde

voor het einde. Na deze inhaalactie vergrote Joey zijn afstand tussen hem en Dean, maar niet groot genoeg om zijn tijdstraf goed te maken en zo zijn plaats te kunnen behouden.

Na de finish was de teleurstelling dan ook erg groot bij Joey en was dan ook super boos op alles en iedereen. De snelste ronde werd geklokt op 41.816 sec.

Race 2 :

Met de boosheid van race 1 nog een beetje in het lijf werd er met een schuin oog naar de lucht gekeken. Toch nog ff snel wisselen naar de slicks en een grote gok nemen of op zeker gaan en de toch al versleten regenbanden lekker kapot rijden en bij regen gewoon door kunnen knallen.

De regenwielen bleven erop en we gingen van start van race 2.

De start was nu een stuk beter en Joey kwam nu voor Dean uit bocht 1 en kon gelijk al wat afstand nemen. Het werd weer een mooi gevecht, maar Dean moest aan het einde van de race een gaatje laten vallen en zo kwam Joey op een netjes bevochten P5 over de finish. De snelste ronde werd wat scherper gezet op een 41.608 sec.

Super blij dus met dit goed verlopen weekend waarin het blok heel is gebleven en Joey super goed zijn best heeft gedaan en mooie progressie heeft gemaakt.

Op naar de laatste race in Assen op 5 en 6 Oktober....

 

 

 

Team Wessels

 • Joey | Biker

  Dit ben ik

 • Ruben | Broertje

  Dit is mijn broertje

 • Leo | Papa

  Dit is mijn vader

 • Gaby | Mama

  Dit is mijn moeder

 • 1

Onze sponsoren

image

Ketting Opperwerken

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
image

Klusbedrijf Rien Schillemans

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
image

Geuze Transport

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
 • 1
 • 2