Raceverslag 23&24 Augustus 2019 - Veldhoven

Vrijdag 23 Augustus :

Deze dag was een extra trainingsdag voor de wedstrijd op zaterdag. Normaal gezien gaat papa altijd mee, maar nu was mama erbij deze dag om te helpen.

Ze heeft deze dag echt super goed haar best gedaan en ze heeft zelfs samen met Patrick en Maarten aan de minibike gesleuteld.

In de avond nog het blok gecontroleerd en netjes gepoetst en de wielen klaar gemaakt zodat deze konden worden voorzien van nieuw rubber zodat we de strijd konden aan gaan.

 

Zaterdag 24 Augustus :

De dag begon met mooi weer en we waren vol goede moed dat het wel eens een mooie dag kon worden met mooie resultaten. De minibike was in orde en we waren klaar voor Q1.

Q1 begon uiteindelijk niet echt heel lekker doordat het gevoel in de nieuwe slicks er niet was. Terwijl de rest al snel onder de minuut doken, klokte Joey hier een 1.01.209. Nog genoeg te doen in Q2 dus.

In Q2 kwam de snelheid er al snel aardig in en kwamen de tijden van onder de minuut in beeld en klokte Joey een mooie 59.446.

Helaas sloeg in ronde 10 het noodlot toe en begaf de motor het op het einde van het rechte stuk. Zwaar balen dus en bij terugkomst van Joey en de minibike in de pits werd al snel duidelijk dat het goed mis was.

Eenmaal terug in de tent werd de minibike op de standaard gezet en door papa de uitlaat gedemonteerd. Met 1 blik in de cilinder werd duidelijk dat deze dag voor ons voorbij was.

De nieuwe zuiger was totaal kapot en de cilinderwand zag er ook niet al te best uit en dus moeste we de handdoek in de ring gooien. Onze eerste echte tegenslag in al die jaren.

Toen we bijna al onze spullen hadden ingeladen werden we blij verrast door het aanbod van verschillende mensen om van hun een blok te lenen en zo toch nog punten te kunnen sprokkelen voor het NK.

Dus met nog 1,5 uur op de klok werd besloten om alles terug in de tent te zetten en alles op alles te zetten om de minibike klaar te maken voor race 1.

Door echt teamwork kregen we dit ook voor elkaar en kon Joey zijn race starten vanaf plek 6.

 

Race 1 :

De start was wat wennen met het andere en veel snellere blok. Joey kwam daardoor ook niet lekker in de race en moest ook 1 plekje inleveren en kwam op P7 over de finish.

Na wat overleg kwamen we tot de conclusie dat race 2 een iets andere mindset nodig had en we er vol voor zouden gaan. Geen twijfels meer, maar gewoon genieten en er alles uithalen wat er in zit.

De snelste tijd werd geklokt op een 1.00.159 sec.

 

Race 2 :

De start was al stuk beter en Joey kon lekker mee met de rest van het middenveld. Het werd een mooie strijd samen met Dean van Zeeland. Telkens werden er mooie inhaalactie op elkaar gemaakt en aan het einde van de race werd het gat naar Timo op P5 steeds kleiner. De race was helaas een paar ronde te kort om het gat helemaal dicht te rijden.

Joey kon toch net voor Dean finishen met een verschil van maar 0.2 sec en een mooie P6 was dan ook het resultaat en de snelste ronde werd geklokt op een 58.065 sec. !!!

 

Conclusie van dit weekend :

"Het maakt niet uit om wie je bent, maar om wie je kent". We kunnen niet genoeg onze waardering uitspreken voor alle hulp die ons is geboden door Tim en Patrick om Joey zijn races te kunnen rijden met een blok van hun.

We weten al een tijdje dat we niet het snelste blok van het veld hebben, maar dat hierdoor Joey wel alles moet geven om de snelle jongens in het zicht te houden en daar aardig in slaagt.

Nu met een GHR blok onder zijn minibike heeft hij laten zien dat na de 2de keer rijden met dit blok hij "gewoon" 1,4 sec. van zijn snelste tijd af rijdt en maar een halve seconde langzamer was dan de jongens voor hem. Het harde werken werpt zijn vruchten af.

Na het checken van de data konden we ook zien dat de topsnelheid van het GHR blok behoorlijk hoger lag dan ons eigen blok. De top lag nu op 89 km/h tegenover 81 km/h.

Dit geeft stof tot nadenken voor het volgend seizoen......wordt vervolgd

 

 

Team Wessels

 • Joey | Biker

  Dit ben ik

 • Ruben | Broertje

  Dit is mijn broertje

 • Leo | Papa

  Dit is mijn vader

 • Gaby | Mama

  Dit is mijn moeder

 • 1

Onze sponsoren

image

Ketting Opperwerken

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
image

Klusbedrijf Rien Schillemans

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
image

Geuze Transport

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
 • 1
 • 2