Raceverslag 22&23 Juni 2019 - Assen

Race 4 NK Junior Moto Racing te Assen

 

Zaterdag 22 Juni :

Deze zaterdag werd gestart met 2 vrije trainingen waarvan er 1 kwam te vervallen door een ander evenement op het grote TT circuit.

De eerste training werd er vooral 1 om te zien of de afstelling van de minibike in orde was. Dit was niet het geval en moest er dus nog wat veranderd worden voor Q1

In deze kwalificatie kwamen de snelle tijden er nog niet echt uit, maar werd er toch een mooie 6de tijd gereden van 46.932.

Om deze tijd nog te kunnen verbeteren werden nog wat kleine veranderingen aangebracht en waren we klaar voor Q2.

Al snel werd duidelijk dat de minibike steeds beter ging klinken en we waren dus op de goede weg voor dit weekend en dat was ook duidelijk aan Joey te zien.

De tijd werd verbeterd met bijna een seconde naar een mooie 46.138. Wederom een mooie verbetering, maar nog wel het nodige werk te doen aan Joey en de minibike.

 

Zondag 23 Juni :

De eerste vrije training op de zondagochtend ging al gelijk goed van start en de tijden van de dag ervoor werden al snel gehaald. Kijkend naar Joey op de baan samen met onze monteur Tom

Kwamen we tot de conclusie dat Joey goed in zijn vel zat en dat vooral liet zien aan het rijden van mooie en strakke lijnen en goede houding op de minibike.

Met deze positieve gedachte maakten we ons klaar voor Q3.

Al snel in deze kwalificatie kwam een team genoot van Joey, Timo Suos, ten val met een high sider en maakte een lelijke smak op het asfalt. Door de onoplettendheid van 1 van de baco’s

werd er te laat gevlagd en mede daardoor klapte een achter op komende rijder op de minibike van Timo. Dit resulteerde in een rode vlag situatie, maar gelukkig beide rijders ok.

In de resterende tijd werd de tijd niet meer verbeterd en dus op naar race 1.

 

Race 1 :

Joey mocht starten vanaf plaats 5, maar al snel werd duidelijk dat de gevallen team genoot niet van start ging en we dus een plaats mochten op schuiven naar P4.

De start was goed te noemen en Joey kwam lekker mee in de groep en kon zijn race gaan opbouwen vanaf P4. Na een paar rondjes achter Daniel te hebben gezeten werd de aanval ingezet voor P4

en werd alles uit de kast gehaald om de opgelopen achterstand op de rijder op P3 te verkleinen.

Al snel werd duidelijk dat dat niet meer haalbaar was en we eindigden dus ook op P4, maar er hing toch iets in de lucht wat kon resulteren in iets moois.

 

Race 2 :

Na enige twijfel van mij als monteur heb ik na wat overleg met Tom de tandwielverhouding nog wat aangepast. Soms moet je wat riskeren om succesvol te zijn.

Het gaat er in de race toch mede om, je spullen in orde te hebben en vooral te blijven zitten om punten te sprokkelen voor het klassement.

De start van race 2 ging niet zoals gepland voor Tom Kuijl, omdat zijn minibike ermee stopte. Hierdoor werd een kans voor het podium steeds meer realistischer en ging het gas er echt op bij Joey.

De tijden werden nog eens aangescherpt en al snel kwamen tijden tevoorschijn van ruim een seconde sneller als de dag ervoor.

Een spannende race ontwikkelde zich voor ons en dat was super genieten.

Het gat tussen Joey op P3 en Dean op P2 werd kleiner en kleiner. Vele ronden werd door Joey geprobeerd hem voorbij te steken, maar Dean verdedigde goed zijn plek.

Joey kwam uiteindelijk net iets te kort en finishte op P3 met 0.3 seconden achter P2. Super trots op zijn vechtlust die hij liet zien op de baan.

In deze race werden ook een nieuw PR gereden van een 45.556. We komen dus dichter en dichterbij de rest van de top en dat geeft de burger moed.

 

Na deze uitslag gingen we al snel rekenen en werd er al stiekem gedacht aan een podiumplek. Al snel kwam het verlossende bericht….P3 en dus zijn eerste verdiende podium…!!!

In het dag klassement hebben we met deze P3 toch weer 29 punten binnen gehaald voor het NK.

Team Wessels

 • Joey | Biker

  Dit ben ik

 • Ruben | Broertje

  Dit is mijn broertje

 • Leo | Papa

  Dit is mijn vader

 • Gaby | Mama

  Dit is mijn moeder

 • 1

Onze sponsoren

image

Ketting Opperwerken

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
image

Klusbedrijf Rien Schillemans

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
image

Geuze Transport

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
 • 1
 • 2