Raceverslag 5&6 Oktober 2019

Zaterdag 5 Oktober :

Beginnend aan dit weekend wisten we al dat het een zwaar weekend zou worden waarin we niet veel konden doen dan blijven zitten en de boel heel houden.

De dag begon met een vochtige maar opdrogende baan en werd er dus rustig aan gedaan op de slicks.  Gewoon wennen en de tijd uitzitten.

De 2de vrije training ging ook al best aardig, maar echt aanhaken bij de rest zat er helaas niet in. Joey reed netjes zijn rondes en klokte mooie constant tijden.

De dag werd afgesloten op de laatste plaats met een 47.950 sec.

 

Zondag 6 Oktober :

De weersverwachting was niet best voor deze dag en misschien dat de regen ons nog een voordeel kon geven in het dagklassement.

Er werden nog regenbanden gemonteerd voor het geval het zou gaan regen, dit bleek uiteindelijk niet nodig te zijn.

De 3de kwalificatie werd afgesloten met een 48.115 sec. en dit zorgde voor de laatste startplaats. Het blok wilde gewoon niet meer en het was dus niet anders dan de finish halen.

We kwamen totaal niet aanbod en we kregen met een totaal andere afstelling het blok ook niet beter.

Beide races heeft hij laten zien op sommige punten zeker sterker te zijn dan andere rijders, maar door de grote verschil in trekkracht bocht uit simple weg niet kon aanhaken.

De tijden werden ook niet beter op deze dag door de koude omstandigheden en dus was met deze dag het seizoen voorbij.

 

Nog een kleine domper op deze dag was dat we net de 6de plaats in het kampioenschap zijn verloren op 1 puntje verschil.

Het grote positieve punt wat we willen melden is dat dit seizoen Joey heel erg is gegroeid zowel op de baan als er naast.

Als je 2 dagen als laatste over de streep komt, je alles geeft wat er in je zit en je komt met een lach op je gezicht binnen dan mag je jezelf een grote winnaar noemen.

 

Dit was dan het einde van het race seizoen 2019. We kijken terug op een seizoen waarin we veel hebben geleerd als ouders en als rijder. Hiervoor heb je vaak mensen nodig

die je op je fouten wijzen en je met beide benen op de grond zet of jezelf eens goed in de spiegel aankijken en afvragen of je echt goed bezig bent.

We willen hiervoor Maarten bedanken. Het is misschien niet altijd wat je als ouder wilt horen, maar hij houdt ons op het juiste spoor. We geloven in je.

Daarnaast is Tom,onze monteur, ook een grote steun geweest voor ons met zijn ondersteuning op technisch vlak. Dan hebben we ook nog onze Robin. Je bent echt een

geweldig mens en we waarderen altijd je oprechte meningen en je altijd lieve woorden voor de kinderen en als het nodig is ook de strenge blik natuurlijk.

Verder alle ouders van onze mede racertjes voor de gezelligheid en dit mooie en vooral intensieve seizoen waarin we elkaar meer hebben gezien dan onze vrienden en familie.

 

Voor het seizoen 2020 zijn er al nieuwe plannen gemaakt, maar daar later meer over. We blijven iig gewoon op de minibike en genieten daar nog veel van.

 

Tot snel.......

 

 

 

Raceverslag 7 September 2019 - Berghem

Voor deze wedstrijd werd het blok opgeknapt om zo onze 2 wedstrijden van dit seizoen nog te kunnen rijden en dan eens te kijken voor het nieuwe seizoen wat de optie zijn.

Graag willen we hiervoor Maarten bedanken. Je bent voor ons een grote steun en zorgt ervoor dat we de juiste weg bewandelen met Joey.

 

Zaterdag 7 September :

Zon, regen, zon, regen of toch niet..... gek werden we ervan en dit zou zorgen voor heel wat spektakel op de baan bij verschillende klassen

 

Q1 :

Zodra we dachten dat Q1 geheel droog zou verlopen werden we toch blij verrast met regen tijdens de kwalificatie van de junioren A. Door deze regenval sloeg de stress toe op het paddock en moesten

de slicks worden vervangen door regenwielen. Net voor de start stonden we klaar en konden we in deze kwalificatie een P4 rijden met een 45.056 sec. op de klok.

Q2 :

In deze kwalificatie stonden we op de slicks en ging het gelijk een stuk sneller. Joey kon mooie constante tijden rijden en klokte een snelste ronde van 41.439 sec. De rijders op P3 tot P6 stonden binnen een 1,5 sec. van elkaar en dit beloofde een mooie strijd te worden in de races. Joey mocht starten vanaf P5.

Race 1 :

De start van deze race begon met een jump start van Joey en dit zou hem uiteindelijk 10 seconden straf opleveren na de race wat erg jammer was.

De race was wederom super spannend door de strijd tussen Joey en wederom Dean van Zeeland. Na menigmaal geprobeerd te hebben Dean uit te remmen, lukte Joey het dan eindelijk een paar ronde

voor het einde. Na deze inhaalactie vergrote Joey zijn afstand tussen hem en Dean, maar niet groot genoeg om zijn tijdstraf goed te maken en zo zijn plaats te kunnen behouden.

Na de finish was de teleurstelling dan ook erg groot bij Joey en was dan ook super boos op alles en iedereen. De snelste ronde werd geklokt op 41.816 sec.

Race 2 :

Met de boosheid van race 1 nog een beetje in het lijf werd er met een schuin oog naar de lucht gekeken. Toch nog ff snel wisselen naar de slicks en een grote gok nemen of op zeker gaan en de toch al versleten regenbanden lekker kapot rijden en bij regen gewoon door kunnen knallen.

De regenwielen bleven erop en we gingen van start van race 2.

De start was nu een stuk beter en Joey kwam nu voor Dean uit bocht 1 en kon gelijk al wat afstand nemen. Het werd weer een mooi gevecht, maar Dean moest aan het einde van de race een gaatje laten vallen en zo kwam Joey op een netjes bevochten P5 over de finish. De snelste ronde werd wat scherper gezet op een 41.608 sec.

Super blij dus met dit goed verlopen weekend waarin het blok heel is gebleven en Joey super goed zijn best heeft gedaan en mooie progressie heeft gemaakt.

Op naar de laatste race in Assen op 5 en 6 Oktober....

 

 

 

Raceverslag 23&24 Augustus 2019 - Veldhoven

Vrijdag 23 Augustus :

Deze dag was een extra trainingsdag voor de wedstrijd op zaterdag. Normaal gezien gaat papa altijd mee, maar nu was mama erbij deze dag om te helpen.

Ze heeft deze dag echt super goed haar best gedaan en ze heeft zelfs samen met Patrick en Maarten aan de minibike gesleuteld.

In de avond nog het blok gecontroleerd en netjes gepoetst en de wielen klaar gemaakt zodat deze konden worden voorzien van nieuw rubber zodat we de strijd konden aan gaan.

 

Zaterdag 24 Augustus :

De dag begon met mooi weer en we waren vol goede moed dat het wel eens een mooie dag kon worden met mooie resultaten. De minibike was in orde en we waren klaar voor Q1.

Q1 begon uiteindelijk niet echt heel lekker doordat het gevoel in de nieuwe slicks er niet was. Terwijl de rest al snel onder de minuut doken, klokte Joey hier een 1.01.209. Nog genoeg te doen in Q2 dus.

In Q2 kwam de snelheid er al snel aardig in en kwamen de tijden van onder de minuut in beeld en klokte Joey een mooie 59.446.

Helaas sloeg in ronde 10 het noodlot toe en begaf de motor het op het einde van het rechte stuk. Zwaar balen dus en bij terugkomst van Joey en de minibike in de pits werd al snel duidelijk dat het goed mis was.

Eenmaal terug in de tent werd de minibike op de standaard gezet en door papa de uitlaat gedemonteerd. Met 1 blik in de cilinder werd duidelijk dat deze dag voor ons voorbij was.

De nieuwe zuiger was totaal kapot en de cilinderwand zag er ook niet al te best uit en dus moeste we de handdoek in de ring gooien. Onze eerste echte tegenslag in al die jaren.

Toen we bijna al onze spullen hadden ingeladen werden we blij verrast door het aanbod van verschillende mensen om van hun een blok te lenen en zo toch nog punten te kunnen sprokkelen voor het NK.

Dus met nog 1,5 uur op de klok werd besloten om alles terug in de tent te zetten en alles op alles te zetten om de minibike klaar te maken voor race 1.

Door echt teamwork kregen we dit ook voor elkaar en kon Joey zijn race starten vanaf plek 6.

 

Race 1 :

De start was wat wennen met het andere en veel snellere blok. Joey kwam daardoor ook niet lekker in de race en moest ook 1 plekje inleveren en kwam op P7 over de finish.

Na wat overleg kwamen we tot de conclusie dat race 2 een iets andere mindset nodig had en we er vol voor zouden gaan. Geen twijfels meer, maar gewoon genieten en er alles uithalen wat er in zit.

De snelste tijd werd geklokt op een 1.00.159 sec.

 

Race 2 :

De start was al stuk beter en Joey kon lekker mee met de rest van het middenveld. Het werd een mooie strijd samen met Dean van Zeeland. Telkens werden er mooie inhaalactie op elkaar gemaakt en aan het einde van de race werd het gat naar Timo op P5 steeds kleiner. De race was helaas een paar ronde te kort om het gat helemaal dicht te rijden.

Joey kon toch net voor Dean finishen met een verschil van maar 0.2 sec en een mooie P6 was dan ook het resultaat en de snelste ronde werd geklokt op een 58.065 sec. !!!

 

Conclusie van dit weekend :

"Het maakt niet uit om wie je bent, maar om wie je kent". We kunnen niet genoeg onze waardering uitspreken voor alle hulp die ons is geboden door Tim en Patrick om Joey zijn races te kunnen rijden met een blok van hun.

We weten al een tijdje dat we niet het snelste blok van het veld hebben, maar dat hierdoor Joey wel alles moet geven om de snelle jongens in het zicht te houden en daar aardig in slaagt.

Nu met een GHR blok onder zijn minibike heeft hij laten zien dat na de 2de keer rijden met dit blok hij "gewoon" 1,4 sec. van zijn snelste tijd af rijdt en maar een halve seconde langzamer was dan de jongens voor hem. Het harde werken werpt zijn vruchten af.

Na het checken van de data konden we ook zien dat de topsnelheid van het GHR blok behoorlijk hoger lag dan ons eigen blok. De top lag nu op 89 km/h tegenover 81 km/h.

Dit geeft stof tot nadenken voor het volgend seizoen......wordt vervolgd

 

 

Raceverslag 13&14 Juli - Assen

Zaterdag 13 Juli

Door de lay-out die werd gereden dit weekend wisten we van te voren al dat we niet echt zouden kunnen volgen en werd het een dag met de instelling om gewoon te blijven zitten en de boel heel houden.

In Q1 was er duidelijk de snelheid nog niet en was er nog werk te doen om de afstelling beter te krijgen. De snelste tijd werd geklokt op 59.618 sec.

In Q2 reed Joey al weer snel in de 59 seconden en uiteindelijk snoepte hij een paar tienden van zijn tijd af naar een 59.215 sec.

In Q3 werden de tijden niet meer gehaald en zakte Joey tot over de 1 minuut grens en moesten we genoegen nemen met een 1.00.191 sec wat goed was voor een 6de startplek in de race.

Na de start van race 1 werd na enkele bochten het veld al zo uit elkaar getrokken dat de spanning al totaal verdwenen was en iedereen zijn rondjes reed. Joey noteerde mooie constante tijden en behield zijn 6de startplek. Joey zijn snelste tijd in de race was een 59.471

Race 2 werd een kopie van race 2 en was de missie, gewoon blijven zitten en de boel heel over de finish brengen. De rondetijden zakten tot weer over de minuut, maar Joey kon toch weer een mooie 59.447 als snelste ronde neerzetten.

We kunnen terug kijken op een weinig spannend weekend, maar weer wel progressie laten zien die we meenemen naar de volgende wedstrijd.

Raceverslag 22&23 Juni 2019 - Assen

Race 4 NK Junior Moto Racing te Assen

 

Zaterdag 22 Juni :

Deze zaterdag werd gestart met 2 vrije trainingen waarvan er 1 kwam te vervallen door een ander evenement op het grote TT circuit.

De eerste training werd er vooral 1 om te zien of de afstelling van de minibike in orde was. Dit was niet het geval en moest er dus nog wat veranderd worden voor Q1

In deze kwalificatie kwamen de snelle tijden er nog niet echt uit, maar werd er toch een mooie 6de tijd gereden van 46.932.

Om deze tijd nog te kunnen verbeteren werden nog wat kleine veranderingen aangebracht en waren we klaar voor Q2.

Al snel werd duidelijk dat de minibike steeds beter ging klinken en we waren dus op de goede weg voor dit weekend en dat was ook duidelijk aan Joey te zien.

De tijd werd verbeterd met bijna een seconde naar een mooie 46.138. Wederom een mooie verbetering, maar nog wel het nodige werk te doen aan Joey en de minibike.

 

Zondag 23 Juni :

De eerste vrije training op de zondagochtend ging al gelijk goed van start en de tijden van de dag ervoor werden al snel gehaald. Kijkend naar Joey op de baan samen met onze monteur Tom

Kwamen we tot de conclusie dat Joey goed in zijn vel zat en dat vooral liet zien aan het rijden van mooie en strakke lijnen en goede houding op de minibike.

Met deze positieve gedachte maakten we ons klaar voor Q3.

Al snel in deze kwalificatie kwam een team genoot van Joey, Timo Suos, ten val met een high sider en maakte een lelijke smak op het asfalt. Door de onoplettendheid van 1 van de baco’s

werd er te laat gevlagd en mede daardoor klapte een achter op komende rijder op de minibike van Timo. Dit resulteerde in een rode vlag situatie, maar gelukkig beide rijders ok.

In de resterende tijd werd de tijd niet meer verbeterd en dus op naar race 1.

 

Race 1 :

Joey mocht starten vanaf plaats 5, maar al snel werd duidelijk dat de gevallen team genoot niet van start ging en we dus een plaats mochten op schuiven naar P4.

De start was goed te noemen en Joey kwam lekker mee in de groep en kon zijn race gaan opbouwen vanaf P4. Na een paar rondjes achter Daniel te hebben gezeten werd de aanval ingezet voor P4

en werd alles uit de kast gehaald om de opgelopen achterstand op de rijder op P3 te verkleinen.

Al snel werd duidelijk dat dat niet meer haalbaar was en we eindigden dus ook op P4, maar er hing toch iets in de lucht wat kon resulteren in iets moois.

 

Race 2 :

Na enige twijfel van mij als monteur heb ik na wat overleg met Tom de tandwielverhouding nog wat aangepast. Soms moet je wat riskeren om succesvol te zijn.

Het gaat er in de race toch mede om, je spullen in orde te hebben en vooral te blijven zitten om punten te sprokkelen voor het klassement.

De start van race 2 ging niet zoals gepland voor Tom Kuijl, omdat zijn minibike ermee stopte. Hierdoor werd een kans voor het podium steeds meer realistischer en ging het gas er echt op bij Joey.

De tijden werden nog eens aangescherpt en al snel kwamen tijden tevoorschijn van ruim een seconde sneller als de dag ervoor.

Een spannende race ontwikkelde zich voor ons en dat was super genieten.

Het gat tussen Joey op P3 en Dean op P2 werd kleiner en kleiner. Vele ronden werd door Joey geprobeerd hem voorbij te steken, maar Dean verdedigde goed zijn plek.

Joey kwam uiteindelijk net iets te kort en finishte op P3 met 0.3 seconden achter P2. Super trots op zijn vechtlust die hij liet zien op de baan.

In deze race werden ook een nieuw PR gereden van een 45.556. We komen dus dichter en dichterbij de rest van de top en dat geeft de burger moed.

 

Na deze uitslag gingen we al snel rekenen en werd er al stiekem gedacht aan een podiumplek. Al snel kwam het verlossende bericht….P3 en dus zijn eerste verdiende podium…!!!

In het dag klassement hebben we met deze P3 toch weer 29 punten binnen gehaald voor het NK.

Team Wessels

 • Joey | Biker

  Dit ben ik

 • Ruben | Broertje

  Dit is mijn broertje

 • Leo | Papa

  Dit is mijn vader

 • Gaby | Mama

  Dit is mijn moeder

 • 1

Onze sponsoren

image

Ketting Opperwerken

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
image

Klusbedrijf Rien Schillemans

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
image

Geuze Transport

Deze tekst wordt nog opgesteld... Read More
 • 1
 • 2